Hans Sandin: Detta är Socialdemokratisk politik som man knappt kan tro är sann. Samtidigt som man vräker ut miljarder till företag, invandring och bistånd ska man sänka pensionerna. Den svenska strategin är helt otrolig och omoralisk.

Staten måste ta ett tydligt ansvar för pensionerna vilket man inte gör i dag. När det fattas pengar i systemet av olika anledningar där invandringen är en anledning ska staten skjuta till det belopp som fattas. Inget annat är acceptabelt!

Ansvaret för pensionerna ska ligga på staten och inte på ”Pensionsgruppen” som bör avvecklas i det snaraste.
Pensionsgruppen har nu funnits i väldigt många år och är till endast för att hålla nere pensionerna så mycket det bara går.

Då kan man fråga sig vilka det är som sitter i denna grupp? Jo, det är följande partier S, MP, C, L, KD och M alltså alla utom (SD) och (V)

Då blir min fråga till dig? Tänker du fortsätta att rösta på dessa partier och vad händer om du gör detta?

Jo, du bekräftar att dom här partierna kan fortsätta på samma sätt som tidigare och hålla nere pensionerna så mycket det bara går och nu får vi höra att pensionerna ska sänkas.

Är det detta du vill? Om inte, så har vi bara ett alternativ kvar i valet 2022 och det är Sverigedemokraterna (SD) därför att Vänsterpartiet (V) är fortfarande djupt lierat med Socialdemokraterna (S).

Pensionsgruppen är alltså inte någon parlamentariskt tillsatt demokratisk arbetsgrupp.

° Alla riksdagens partier finns inte representerade.

° Den lyder inte under offentlighetsprincipen.

° Har med vissa kosmetiska förändringar funnits sedan 1991, passerat sju riksdagsval, hängt med åtta regeringar och ett antal majoritetsskiften.

° Den uttalar sig bara som grupp och inte förrän alla är överens.

Vad de enskilda partierna i gruppen egentligen tycker får vi aldrig veta. Det går inte att debattera med dem.

De fungerar här i princip som ett gäng edsvurna med en effektiv munkavel på en öppen och fri politisk debatt om pensionssystemet. Så, vad tänker du göra i valet 2022?

Hans Sandin är samhällsdebattör. Han driver facebookgrupperna Din kommande pension, som du hittar här.

Tidigare artiklar i ämnet:

Vad är den verkliga orsaken till att Sverige har näst sämst pensioner i hela EU? Här förklaras ingående hur pensionernas pengar tagits av staten och vilka enorma summor det handlar om. Inte konstigt att vi har flera hundra tusen fattigpensionärer.

Den odemokratiska pensionsgruppen blockerar alla möjligheter och bör upplösas omedelbart. Pensionsfrågan ska återföras till riksdagen.

Hans Sandin: 400 000 pensionärer skjuter Socialdemokraterna i sank valet 2022.

Utdrag från denna artikel publicerad 2020-03-02:

Det finns pengar till pensionerna

Nu tror jag äntligen att det börjar röra sig i pensionsfrågan även hos politikerna. I gårdagens ”lördagsintervju” med IF Metalls ordförande Marie Nilsson meddelade hon att pensionsavgifterna borde gå till pensioner och inte till annat.

Sedan 1994 tar nämligen staten 6,5 – 7% av avgifterna till statskassan.

Jag räknade ut vad det blivit från år 2000 – 2019 = 277 miljarder. (Källa pensionsmyndighetens PM-årsredovisningar.)

Jag valde år 2000 eftersom det var åren 2000 – 2004 staten tog 310 miljarder ur pensionsfonderna. Allt var för vårt eget bästa sades det. ”Ingen ska bli rik på sin pension och pensionssystemet är väl finansierat ”.